< Frågor & svar – Skog Å Kust - Waterproof bags

Frågor & svar

Nedan ser du svaren på några vanliga frågor. Har du några ytterligare frågor? Maila info@skogakust.se så svarar vi dig så snart vi kan.

 

ALLMÄN INFORMATION

Hur vet jag att min order har blivit registrerad?

När du lagt din order får du en bekräftelse via e-post. När ordern har packats för leverans får du ytterligare ett mail med trackingnummer för att kunna följa din beställning. 

 

När skickas min beställning?

Vårt mål är att hantera och skicka alla beställningar inom 3 arbetsdagar.

 

Vad kostar frakten?

Frakt inom Sverige kostar 60 kr och tillkommer på alla beställningar under 1000 kr. Frakt utanför Sverige men inom EU kostar 13 EUR. Fraktfritt på köp över 150 EUR. Frakt till länder inom Europa utanför EU varierar beroende på land, kostnad från 17 EUR. Fraktfritt på köp över 200 EUR (Vid beställning från länder utanför EU måste du betala importskatt och tull i enlighet med lokala bestämmelser i leveranslandet). För mer information, se sidanLeverans & retur.

 

Hur gör jag om jag vill ändra något i min order?

Kontakta oss så fort som möjligt på:info@skogakust.se. Vi svarar på mail så fort vi kan.

 

Hur lång är leveranstiden?

Normalt är leveranstiden 2-5 arbetsdagar inom Sverige. Inom Europa är leveranstiden 5-10 arbetsdagar.

 

Hur gör jag för att returnera en vara?

Om du vill returnera en vara ber vi dig maila oss på info@skogakust.se för vidare instruktioner. Detta görs inom 14 dagar från det att du har mottagit varan. Du som köpare betalar returfrakten. För mer information, se sidanLeverans & retur.

 

Hur gör jag för att byta en vara?

Vid byte returnerar du den vara som du önskar byta och lägger en ny beställning på den vara du önskar istället. Returnera varan enligt instruktionerna ovan och ange byte i mailet så får du en rabattkod för frakten på din nya vara. Vi kommer att återbetala ditt originalköp så snart vi har mottagit försändelsen.

 

Kan jag ångra mitt köp?

Ja, du har alltid 14 dagars ångerrätt. Se våraköpvillkor för mer information. 

 

Produkten jag vill köpa är slut, när finns den tillgänglig igen?

Om en produkt är slut kan du ange din e-postadress i meddelandefältet när du har valt den produkt och storlek/färg du vill köpa. När produkten är tillgänglig kommer du att få ett e-postmeddelande om att produkten åter finns i lager.

 

Vad betyder namnet Skog Å Kust?

Skog Å Kust (forest, creek, coast) representerar de naturliga miljöer som våra produkter är designade och avsedda för. 

 

Vart är företaget baserat och vart är produkterna tillverkade?

Vi är ett litet familjeägt företag baserat i Lerum, Sverige. Vi är agent för Skog Å Kust inom Europa. Huvudbolaget är baserat i USA. Produkterna är designade/testade i USA och tillverkade i Kina.

 

PRODUKTINFORMATION

Kommer väskan flyta?

De flesta av våra produkter flyter om de faller i vattnet. För att hålla dem flytande rekommenderar vi att du lämnar lite extra luft i väskan när du förseglar den. Observera att våra väskor inte är avsedda att användas under vatten eller som en livräddningsanordning, men är täta vid kort nedsänkning strax under vattenytan, tex om väskan tappas från en båt eller kajak.

 

Hur rengör jag mina väskor?

Rengöringen av våra väskor är väldigt enkelt: du kan ta bort den mesta smutsen med varmt vatten och naturlig tvål utan kemikalier. Det är bäst att tvätta väskorna för hand. Om de är riktigt smutsiga kan du spola av dem först. När du har tvättat dina väskor ska du låta dem lufttorka. Se till att de är helt torra innan du förvarar dem eftersom fuktiga tyger kan mögla.

Om du använder dina väskor på stranden, rengör fickornas dragkedjor efter användning. Även om blixtlåsen är rostskyddade bör de tvättas med rent kranvatten efter användning, för att undvika saltuppbyggnad om de utsätts för salt. Vi rekommenderar att du använder smörjmedel för blixtlås innan långtidsförvaring.

 

Vilken slags kemikalier ska jag undvika kontakt med?

DEET från insektssprej kommer att lösa upp polyuretan, så var medveten om detta och håll dem borta från våra PVC-baserade väskor.

Bensin/mineralolja kommer också att delaminera beläggningar och ta bort vattenavvisande ytbehandling. Alkohol (den typ som finns i solskyddsmedel och i kemikalier för vattenrening) är också dålig, så undvik att spraya dessa typer av produkter direkt på dina väskor.

Solens ultravioletta ljus kan försvaga tygerna med tiden. Att hålla väskorna ur solljuset när det är möjligt hjälper dem att hålla längre.

 

Underhåll av vattentät dragkedja

Sign up and save!